ADSL Upgrade Monitor


FAQWat is het doel van deze website?
KPN geeft niet aan wanneer welke centrale geupgrade gaat worden, erg veel mensen willen dat toch graag weten. Wij proberen die vraag zo goed mogelijk in te vullen.

Hoe werkt het?
Heel simpel, alle bezoekers vullen in of ze hun oude of nieuwe snelheid hebben. Op basis van deze gegevens laten wij real-time de uitrol van de huidige upgrade zien. Tevens gebruiken wij die gegevens voor onze voorspelling.

Hoe betrouwbaar is die voorspelling
We hebben behoorlijk positieve feedback gehad dat het best redelijk klopte. De data is net zo betrouwbaar als de bezoekers van deze website. Plaatsen waaruit weinig bezoekers komen zijn gevoeliger voor variaties.

Wie zijn jullie
Wij zijn trouwe bezoekers van tweakers.net en om daar forum vervuiling (met 'ja, ik ben geupgrade') tegen te gaan zijn we deze website begonnen. Door Tweakers en voor tweakers (en de rest van nederland).

Waarom al die advertenties?
De site trekt meer dan 1GB per dag aan verkeer en dat is niet gratis! Als er meer op de advertenties geklikt zou worden dan zouden we er ook minder hoeven plaatsen.

Hoe zit dat nu met die verhoging van nov. en dec. 2005?
Voor 98% van de ADSL aansluitingen verhoogt KPN in november de trainingssnelheden van het modem en in december pas echt de snelheid waar je wat van merkt! Vergelijk: Ze verhogen de maximumsnelheid op de snelweg in november en pas in december gaan de auto's ook pas echt sneller rijden. Het gevolg is dat het in november al zou kunnen zijn dat je modem een hogere snelheid aangeeft maar dat het dus niet sneller gaat. Op deze website hanteren we de speedtest resultaten (stap 2) als meetwaarde!

Moet ik mijn modem uit en aan zetten?
Bij de vorige verhogingen was dat niet nodig, bij de huidige verhoging lijkt het dat dat inderdaad wel moet!

Ik heb per ongeluk iets verkeerd gedaan, wat nu?
Gewoon weer de juiste data invullen! Maar let op, te veel knoeien en je krijgt direct een ban!

Ik zie geen mail adres op de site, hoe kan ik jullie bereiken?
Zet gewoon info@ voor de domeinnaam en dan komt het wel goed!

Wanneer lezen jullie de e-mail?
95% van de mail lezen we iedere AVOND, de rest normaal gesproken binnen 48 uur.

Ik ben van bedrijf X of Y en ik eis dat jullie onze naam (amazonaws) van jullie website halen anders...
Haha, niet erg slim. Zeker niet voor een internet bedrijf. Gebruik Google maar eens om 'reverse DNS' op te zoeken.

Als er geen upgrade gaande is, wat doen jullie dan met de website
Wij houden het laatste nieuws bij en pogen als 1 van de eerste hier geruchten over een ophande zijnde verhoging te plaatsen. We krijgen deze tips vaak direct van mensen bij KPN en de diverse providers. Tevens blijven we de uitrol van ADSL2+ in de gaten houden. Onze upgrade database draait buiten de verhogingsperioden om in test-mode waarbij we ons systeem testen. U kunt op dat moment mee helpen door zo af en toe eens wat gegevens in te vullen. Dit staat dan op de site aangegeven!

Wat is Firefox?
Firefox is een betrouwbaar alternatief voor internet explorer. Bijzonder leuk zijn de ingebouwde google functies. Firefox is helemaal gratis en kan bij Google gedownload worden via deze button:


Zijn jullie van KPN?
NEE, WIJ HEBBEN NIETS MET KPN TE MAKEN! Sterker nog, KPN wil niet eens gratis reclame op onze site in de vorm van hun logo en ook mogen we hun kleur (#009900) niet gebruiken. Dat doen we dus ook niet.

Ik heb een goed idee!
Wij ook, maar mail ons en we zien wel wat we er mee kunnen! Op commerciele aanbiedingen gaan we niet in, tenzij er geld naar ons toe komt!

Ik vind die kleur groen niet mooi!
Klagen graag bij KPN want die verbieden ons het gebruik van hun kleur groen!
Uw banner hier? Mail ons!

Deze website is niet gerelateerd aan KPN.
Enkele links naar andere ADSL / ADSL2+ gerelateerde websites & providers:
adsl.pagina.nl
adsl2+ white paper
ADSL providers
adsl.startkabel.nl
breedband-internet.pagina.nl
KPN
www.adsl.be
Xs4All Planet Tiscali BBNed
Breedband Internet Paginal
Internet Paginal